NATUURKUNDE BIJLES IN ROTTERDAM BIJ SCOLAS

Natuurkunde bijles in Rotterdam

Van atomen tot sterren: als het iets met deeltjes te maken heeft wordt het behandeld in het vak natuurkunde. Enorm interessant natuurlijk, maar de diversiteit en diepgang van de theorie maken het tevens een lastig vak. Toch kan natuurkunde heel leuk en waardevol worden, als je begrijpt hoe je ervoor moet leren. Wij van Scolas Rotterdam kunnen je daarmee helpen!

Onze bijles is de perfecte oplossing voor leerlingen die het lastig vinden om al die begrippen te onthouden of snel in de war raken van de vele formules die dit vak rijk is. Dit onvermogen heeft vaak te maken met een foutieve leerwijze en/of een tekort aan structuur en motivatie. Het aanpakken van deze problemen is essentieel om betere cijfers te kunnen halen, maar vereist veel persoonlijke aandacht. Dit kan de docent op school in de meeste gevallen niet bieden, maar Scolas gelukkig wel!

Bijles Scolas Rotterdam

Waarom natuurkunde bijles bij Scolas?

  1. Al onze bijlesdocenten natuurkunde zijn met een 8+ geslaagd voor hun eindexamen  natuurkunde. Daarnaast doen zij ook ieder een studie waarbij bètavakken centraal staan. Hiermee kunnen wij een ongebruikelijk hoog kennisniveau garanderen.
  2. Bij Scolas Rotterdam beschikt iedere bijlesdocent over een ruime ervaring in het geven van bijles. We zijn op de hoogte van veel voorkomende problemen en herkennen deze snel bij onze leerlingen.
  3. Met de kleinschaligheid van Scolas komt ook veel persoonlijke aandacht kijken. Iets wat heel belangrijk is bij een vak zoals natuurkunde, omdat dit vak meer tijd vraagt dan andere vakken. De oprechte verbinding die wij met onze leerlingen leggen, draagt bij aan een hogere motivatie.
  4. Sommige bijlesscholen proberen via een vaste methode hun leerlingen iets te leren. Wij maken gebruik van het creatieve aspect om zo de beste leermethode voor onze leerlingen te vinden. Pas daarna wordt de focus op de structuur gelegd.

Indien u geïnteresseerd bent geworden in onze natuurkunde bijles in Rotterdam of meer te weten wil komen over Scolas, raden wij u ten zeerste aan om wat verder te kijken op onze website. Bij vragen kunt u gerust mailen of bellen. Wij kijken er naar uit om u verder te helpen!

Hoe los je een natuurkunde vraag op?

Bijna alle natuurkunde-opgaven hebben dezelfde opzet. Hieronder staat een systematisch plan om een proefwerkvraag aan te pakken.

Stap 1.
Vind alle gegeven variabelen in de vraag. Bijvoorbeeld: “ de boot gaat 22 m/s” of “ de fiets weegt 22 kg”. En schrijf deze variabelen op.

Stap 2.
Vind de formule die gebruikt moet worden om de vraag op te lossen. Dit is vaak af te leiden aan de gegeven variabelen. Zo zal een vraag waarin snelheid gegeven is vaak v = s / t gebruiken.

Stap 3.
Vind de variabele in de formule die mist. Dit is bijvoorbeeld t als de snelheid en afstand al gegeven zijn in de vraag en je v = s / t moet gebruiken.

Stap 4.
Vind de niet-gegeven variabele door alle gegeven variabelen in de formule in te vullen en simpele algebra toe te passen.

Voorbeeld: Een boot gaat 22 m/s. Welke afstand legt de boot af in 10 seconden?
Stap 1: snelheid (v) = 22 m/s, tijd (t) = 10 s
Stap 2: v = s/t
Stap 3: gevraagde variabele is afstand (s)
Stap 4: v = s/t, dus s = v*t; s = 22*10 = 220 meter. Antwoord: in 10 seconden legt de boot 220 meter af.